Verlaagde schoolpremie donderdag uitbetaald

De ouders van schoolgaande kinderen tot en met 24 jaar krijgen op donderdag 8 augustus opnieuw een schoolpremie uitbetaald. De premie werd in het kader van de begrotingsbesparingen verlaagd, waardoor de hoogste premie opnieuw onder 100 euro zakt. Dat blijkt uit een persbericht van de Rijksdienst voor Kinderbijslag voor Werknemers.

fvranckx

De schoolpremie is bedoeld om de kosten die er elk jaar zijn rond het begin van het nieuwe schooljaar, wat te verlichten. Ze wordt elk jaar automatisch uitgekeerd voor elk kind dat in de maand juli recht heeft op kinderbijslag.

De hoogste premie, voor kinderen van 18 tot en met 24 jaar, ligt dit jaar op 95 euro. Voor kinderen van 12 tot en met 17 jaar is dat 70 euro, voor kinderen van 6 tot en met 11 jaar bedraagt de schoolpremie 50 euro, en voor kinderen jonger dan 6 jaar is dat 22 euro.

De premie werd niet verlaagd voor kinderen die recht geven op een sociale toeslag, de eenoudertoeslag, de verhoogde wezenbijslag of de toeslag voor kinderen met een aandoening.

Het kernkabinet besliste eind juni dat de schoolpremie dit jaar en in 2014 telkens met 15 procent verminderd wordt, behalve voor de sociaal zwakkeren. De maatregel moet een besparing opleveren van 21,4 miljoen euro, klonk het toen.

De schoolpremie wordt uitbetaald samen met de kinderbijslag van juli.

Belga, archieffoto PN