'The Loft' volgende zomer in de zalen

'The Loft' volgende zomer in de zalen

'The Loft' volgende zomer in de zalen

Print
Het is het wachten waard geweest. Drie jaar na de opnames krijgt The Loft van Erik Van Looy een grote release in de Verenigde Staten op 29 augustus 2014.

Universal, één van 's werelds grootste filmstudio's, zal The Loft, de remake van de succesvolle film van Bart De Pauw en Erik Van Looy, wereldwijd verdelen. De film wordt op 29 augustus 2014 groot uitgebracht in de Verenigde Staten en daarna ook in de rest van de wereld. De exacte Belgische releasedatum zal in de buurt van de Amerikaanse datum liggen.

The Loft is de eerste remake van een Vlaamse film die wereldwijd door een grote filmstudio wordt verdeeld. Het verhaal, vijf mannen die een loft afhuren voor hun geheime amoureuze avonturen, blijft volledig overeind. De hoofdrollen zijn voor Karl Urban (Star Trek into Darkness), James Marsden (2 Guns), Wentworth Miller (Prison Break), Eric Stonestreet (Modern Family) en onze eigen Matthias Schoenaerts.

Sommige doemdenkers dachten dat de release er niet meer zou komen. De film, die in 2011 werd opgenomen, stond immers gepland voor een release in april 2012, maar die werd keer op keer uitgesteld. Zo vaak zelfs dat de trailer terug uit roulatie werd gehaald.

Happy end

Even leek het er op dat het grote Warner Bros de film ging uitbrengen, maar ook dat ging niet door. Het werd steeds reëler dat de film enkel in het zogeheten 'arthouse' circuit ging draaien, of zelfs meteen op dvd zou worden uitgebracht. Dat zou het project toch met een domper hebben doen eindigen. Maar na flink wat onderhandelingen komt er dan toch een happy end. Wat een doorbraak betekende in de besprekingen? Filmgigant Joel Silver (Sherlock Holmes, The Matrix) heeft zich als executive producer aan de film verbonden en heeft The Loft ondergebracht bij Universal.

"Op m'n veertiende bezocht ik als jonge toerist de Universal-studio's en ik dacht: hier wil ik ooit iets betekenen", zegt de Antwerpse regisseur, Erik Van Looy. "Met jaren vertraging is het zover! Ik ben dolblij dat The Loft door deze machtige filmstudio wordt omarmd en dat de film bovendien in hun historische lijst met 'summer movies' wordt opgenomen. Of België nu wereldkampioen voetbal wordt of niet, de zomer van 2014 wordt er voor mij één om nooit te vergeten".

Drie jaar koppig doorzetten

Ook Wouter Vandenhaute, algemeen directeur van De Vijver Media, producent van The Loft, is blij. "Het akkoord met Universal is het resultaat van drie jaar koppig doorzetten. We wisten vooraf dat het als Vlaamse producent een krachttoer zou worden om de grote studio's te overtuigen. Dankzij Joel Silver is het ons toch gelukt. Dit is groot nieuws voor Woestijnvis, en ik ben vooral blij voor Erik Van Looy. Het voelt echt als Kuifje in Amerika".

Tom Vets, archieffoto

MEEST RECENT