Ook nieuwe Jan Verheyen in première in Montréal

Ook nieuwe Jan Verheyen in première in Montréal

Ook nieuwe Jan Verheyen in première in Montréal

Print
Het Vonnis, de nieuwe film van Jan Verheyen, gaat in wereldpremière op het Wereldfilmfestival van Montréal. Als onderdeel van de officiële competitie dingt de prent er ondere andere mee naar de Grand Prix des Amériques. Dat laat het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) maandag weten.

Het Vonnis is een rechtbankthriller met Koen De Bouw, Veerle Baetens en Johan Leysen in de hoofdrollen. Jan Verheyen schreef ook het scenario van de film.

De Vlaamse film heeft de voorbije jaren een reputatie uitgebouwd in Montréal, waar de Amerikaanse en de Europese filmcultuur mekaar ontmoeten. De Grand Prix des Amériques, de hoofdprijs, ging liefst drie keer naar een Vlaamse film: Hasta la vista van ­Geoffrey Enthoven in 2011, Adem van Hans Van Nuffel in 2010 en Ben X van Nic Balthazar in 2007.

Vorige week raakte al bekend dat Marina van Stijn Coninx ook in wereldpremière gaat in Montréal. De film is er uitgenodigd voor de World Greats Officiële Selectie.

Het filmfestival van Montréal loopt van 22 augustus tot 2 september. Het Vonnis is bij ons vanaf 9 oktober in de zalen te zien.

Belga
Foto WH

Nu in het nieuws