Boogschutter World Outgames zorgt even voor paniek

Een man met een kruisboog heeft zaterdag even voor opschudding gezorgd in Park Spoor Noord. Toen de toegesnelde politie de man staande hield, bleek dat alle commotie nergens voor nodig was. Het ging om een Amerikaan die deelneemt aan de kruisboogproef op de World Outgames, maar hij had zich van dag vergist.

jatimmermans

“Van verscheidene verontruste bezoekers aan Park Spoor Noord kregen we telefoontjes dat er een met een boog gewapende man door het park wandelde. Blijkbaar hield die persoon zijn aangezicht ook deels bedekt”, situeert woordvoerster Veerle De Vries van de Antwerpse politie de markante interventie.

“De persoon in kwestie zei een Amerikaan te zijn. Hij gaf aan met zijn boog op weg te zijn naar een evenement. De boog die hij bij zich had, was geen speelgoedwapen. De man werd daarom meegenomen voor verboden wapendracht en een inbreuk op het politiereglement om het gezicht te allen tijde herkenbaar te houden”, licht Veerle De Vries toe.

“Van dag vergist”

Verder onderzoek maakte vrij snel duidelijk dat de man in kwestie niet gelogen had. “Het ging om een Amerikaanse deelnemer aan de World Outgames die dinsdag deelneemt aan een sportproef in die buurt. Schijnbaar had hij zich van dag vergist en liep hij daarom zaterdag al met zijn wapen door het park. Omdat zijn verklaring steek hield en zijn boog evenmin was opgespannen, is er tegen de sportschutter geen pv opgemaakt. Al is hem wel duidelijk gemaakt dat het niet kan om zo over straat te lopen.”

Organisator Bart Abeel van de World Outgames betwijfelt of de Amerikaan zich echt van dag heeft vergist. “Zaterdag hebben we onze openingsceremonie gehouden. Alle atleten waren welkom om daar aan deel te nemen. Hun outfit verwijst dan vaak naar hun sportdiscipline”, reageert hij. “Onze competitie boogschieten vindt dinsdag en woensdag plaats in de shelter van Park Spoor Noord. Ik neem aan dat die deelnemer daar een kijkje ging nemen.”

JVdPo

Foto Dirk Kerstens

Vastgoed

Jobs in de regio