Nieuw-Zeelander is nieuwe Mister Gay World

In het Antwerpse Elckerlyctheater is Christopher Olwage zondagavond tot Mister Gay World verkozen. De 27-jarige winnaar is afkomstig uit Nieuw-Zeeland en was volgens de organisatie een perfecte allroundkandidaat. De misterverkiezing vond plaats in het kader van de World Outgames, die tot 11 augustus in de Scheldestad plaatsvinden.

drombouts

25 winnaars van nationale Mister Gay-wedstrijden uit vijf continenten streden in Antwerpen zondag tegen elkaar voor de titel van Mister Gay World. In de afgelopen vier dagen bewezen de deelnemers zich onder meer op vlak van sport en zwemkledijmodellenwerk, maar ook op vlak van leiderschapskwaliteiten en kennis van LGBT-gerelateerde (Lesbian, Gay, Bisexual & Transgender) thema's.

Met de wedstrijd wil de organisatie opkomen voor gelijke rechten voor homo's en hen positiever in het daglicht stellen, en volgens de organisatie is winnaar Olwage daarvoor meer dan geschikt. "Het is een goede allroundkandidaat, met een sterke dansachtergrond. Hij kan zich erg goed inleven," stelt mede-organisator Jerko Bozikovic.

Naast het ambassadeurschap ontving Olwage een diamant ter waarde van 3.000 euro en kan hij op verschillende reizen vertrekken.

Op de tweede plaatse eindigde Benjie Vasquez Caraig uit Hongkong. Matt Simmons uit de Verenigde Staten werd derde. Ook Aruba en Namibië haalden de top vijf.

Foto Belga

Vastgoed

Jobs in de regio