Twee gewonden bij ontploffing speedboot in Mol

De Molse brandweer moest gisterenmiddag uitrukken voor een ontplofte speedboot op de Miramarvijver. Op de boot zaten eigenaar, A.S. (47) en zijn vriendin, H.V.D.A. (45), uit Mol.

dvansant

De zoon van de vrouw, Cédric, zag alles van kortbij gebeuren. "Ik stond op de steiger, ongeveer op drie meter afstand. Ik kon goed zien hoe de steekvlammen uit de motorkap sloegen", vertelt hij in Gazet van Antwerpen.

"Mijn stiefvader probeerde de boot herhaaldelijk te starten. Daardoor is er een dampophoping van benzinegassen ontstaan onder de motorkap. Een klein vlammetje bij de ontsteking was genoeg voor de ontploffing. Mijn stiefvader liep lichte brandwonden op. Mijn moeder is overgebracht naar de gespecialiseerde brandwondenafdeling van het Stuyvenbergziekenhuis in Antwerpen. Ze verkeert niet in levensgevaar, maar heeft wel tweedegraads brandwonden op haar armen en benen. De dokters zeggen dat het tijd zal vergen, maar dat alles uiteindelijk mooi zal genezen. Over een jaar zou mijn moeder volledig hersteld moeten zijn."

SOFIE VERHEYEN Foto JM

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio