Reggae Geel sluit drukke editie af met 65.000 bezoekers

De 35ste editie van het tweedaagse festival Reggae Geel heeft in totaal 10.000 bezoekers meer dan vorig jaar aangetrokken. De hulpdiensten hadden flink wat werk, zowel door hitte als mogelijk door vermoeidheid.

mceulemans

Vorig jaar trok het tweedaagse reggaefestival in Geel 55.000 bezoekers. Dit jaar lijkt het festival daar moeiteloos over te gaan. Vrijdag bezochten 28.000 mensen het festival. Zaterdag ging het over 37.000 personen. Met het totaal van 65.000 bezoekers lijkt het festival dus zeker geslaagd.

Hulpverleners handen vol

"Door het warme weer heeft het Rode Kruis vrijdag wel veel werk gehad," zegt organisator Kris Eelen. "Ook vandaag hadden ze de handen vol, mogelijk door vermoeidheid." Vrijdagavond moest het festival nog even stilgelegd worden, nadat een spandoek op het hoofdpodium in brand vloog.

Het terrein werd dit jaar herschikt, en dat stemde de organisatoren tevreden. "Met wat aanpassingen willen we volgend jaar dezelfde weg opgaan als nu," klinkt het daarbij. "De gemoedelijke sfeer die gecreëerd is, moet blijven. We zijn onder andere zeer blij met het optreden van Capleton, waarbij het terrein op zijn kop stond," aldus Eelen.

41.000 kampeerders

Ook het aantal kampeerders was niet min. Op twee dagen overnachtten niet minder dan 41.000 bezoekers van het reggaefestival, stelt de organisatie. De opdredens op het hoofdpodium zijn intussen afgelopen. In de Dancehall gaat Mighty Crown, een van de hoofdacts, nog tot 4.00 uur door.

Belga Foto: JM