20.000 reggaefanaten zakten gisteren naar Geel af (fotoalbum)

Naar ruwe schatting verwelkomde Reggae Geel gisterenavond bij aanvang van het festival om 19u al 20.000 reggaefanaten. De zon was verschroeiend voor zij die hun tentjes moesten opstellen. Toch waren er nog niet al te veel meldingen van mensen die bevangen werden door de hitte. "Er zijn wel een aantal personen afgevoerd maar rekening gehouden met de extreme temperaturen viel dat nog mee", vertelt Jef Luyckx van de organisatie. "We hebben veel maatregelen getroffen om het de mensen zo aangenaam mogelijk te maken. Ook Het Rode Kruis is met veel manschappen aanwezig".

mceulemans

De toestroom op de parkings en naar de camping verliep vlot. "Er zijn wel files geweest aan de afrit Geel-West. We deden een oproep om zoveel mogelijk via Geel-Oost te komen maar als mensen op hun GPS rijden loopt dat mis. Onze parkings hebben we vlot kunnen vullen zonder al te veel overlast." Reggae Geel staat erom bekend het rustigste festival van het land te zijn.

De headliners gisteren waren onder meer Bounty Killer & Ruff Kutt Band, Killamanjaro en Prince Fatty. Levy and Exco Levi cancelden op het laatste nippertje hun show, wat de programmatie wat veranderde. De optredens werden voor het eerst verdeeld over vijf podia. Door de herinrichting van het terrein kon elk podium constant bezet worden, de eerste keer in de geschiedenis van Reggae Geel. Dat maakt dat op de affiche van deze editie vijfentwintig namen meer prijken dan gewoonlijk. Vorig jaar trok Reggae Geel een slordige 54.000 bezoekers.

Een optreden op Reggae Geel werd even stilgelegd. Een spandoek op het hoofdpodium was in brand gevlogen. Er ontstond geen gevaar voor het publiek of de band, het vuurtje was snel geblust. Na een korte pauze werd het optreden gewoon hervat.

SVER Foto's: RL