Reggae Geel verwacht dagelijks 30.000 bezoekers

Dit weekend, 2 en 3 augustus 2013 vindt Reggae Geel, het grootste Reggaefestival van België, plaats. Er worden dagelijks 30.000 festivalgangers verwacht. De politie probeert om de toestroom van festivalgangers vlot te laten verlopen. Ook dit jaar communiceert de politie via sociale media Twitter en Facebook met festivalgangers en omwonenden.

Marc Leysen

Wegens de aangekondigde hitte en onweer hebben de organisatoren in overleg met de hulpdiensten een paar maatregelen ingevoerd, zodat Reggae Geel voor iedereen zo aangenaam mogelijk kan verlopen:

Samen met de opening van de camping op vrijdagochtend 9u gaat ook het One Love Cafee open. De douches op de hoofdcamping zijn extra geopend op vrijdag tussen 13 en 20u. Er staan waterverstuivers op de camping naast de BBQ-zone en in het 18" bos. Uitzonderlijk mag men eigen flesjes water meebrengen op de festivalweide. Dit kan enkel in plastic flessen maar omwille van de veiligheid wordt het dopje van de fles bij het binnenkomen afgeschroefd. Op de camping, aan de hoofdinkom en op het terrein worden extra waterpunten voorzien waar men drinkbaar water kan tappen. Er is ook extra snoeiwerk gebeurd om te anticiperen op eventuele stormschade.

De start van de optredens wordt officieel gegeven op vrijdag 2 augustus om 18u. De hoofdingang is dit jaar verplaatst naar de Malosewaver. Om de 20 minuten vertrekt een pendelbus aan het station. Iemand afzetten met de wagen kan op het Laar.

Marc Leysen

Foto Joren De Weerdt