Vzw helpt patiënten met oogziekte

Sinds dit jaar is patiëntenvereniging vzw SEKO-LMD actief in Heist-op-den-Berg. Ze zetten zich in voor mensen die lijden aan een bepaalde oogziekte.

jatimmermans

"Leeftijdsgebonden maculadegeneratie (LMD) is een aandoening die een deel van het netvlies achter in het oog aantast. De macula zorgt ervoor dat mensen in het centrum van het gezichtsveld scherp kunnen zien. Als deze functie niet goed werkt, is lezen, autorijden en gezichten herkennen moeilijk. Bij een tijdige diagnose en behandeling kan het gezichtsvermogen meestal behouden worden, daarom is het voor zestigplussers heel belangrijk om jaarlijks een onderzoek door een oogarts te laten uitvoeren. Zonder behandeling kan LMD het dagelijks leven ernstig beïnvloeden", legt Annemie Van der Meulen uit.

De vereniging is al sinds 2011 actief, maar werd dit jaar officieel een vzw. "We helpen patiënten met ondersteuning. De ziekte kan heel het dagelijks leven overhoop gooien en dat is jammer. We willen de werking uitbreiden naar heel Vlaanderen", klinkt het.

De organisatoren van het na-Tourcriterium in Heist hebben hun steentje bijgedragen door de Tour-tafel te veilen ten voordele van SEKO-LMD.

Bert Provoost

Foto Joren De WeerdtMeer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio