1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Trein valt stil omdat er niet getankt is

Dinsdagavond is er nabij Lommel een trein stilgevallen omdat de bestuurder niet voldoende diesel had getankt. De trein, met 15 reizigers aan boord, was op weg naar Lier.

fvranckx

“In de wagon hing een sterke mazoutgeur. Van de conducteur kregen we droogjes te horen dat de bestuurder niet voldoende had getankt", vertelt zegt Lisette Gysels (foto), een van de gedupeerde reizigers.

De NMBS bevestigt het nieuws. “We beschikken over een negentigtal treinen, van het type MR 41, die nog op diesel rijden. Die treinen zijn sinds een jaar of tien in dienst. Ze worden aangedreven door een dieselmotor en rijden op de enkele nog niet-geëlektrificeerde spoorlijnen.”

Die liggen vooral tussen Antwerpen-Centraal en enkele bestemmingen, Neerpelt-Hasselt en Herentals-Mol.

Deuren stuk

Het blijft bovendien niet bij het ‘lege tank’-incident. “We moesten overstappen op een andere trein die ons naar Lier zou brengen. Maar eenmaal aangekomen, gingen de deuren daar niet open", vertelt Lisette nog.

"Ik kon er gewoon niet uit. Ik ben dan blijven zitten tot in Berchem om van daaruit een andere trein te nemen naar Lier. Om één uur ‘s nachts, vier uur na mijn vertrek in Lommel, ben ik thuis aangekomen."

Lees donderdag meer in Gazet van Antwerpen.

WB Foto's JoDW

MEER OVER NMBS

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio