Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

worldOutgames van start met mensenrechtenconferentie (video)

In Antwerpen zijn woensdag de worldOutgames gestart, het vierjaarlijks internationaal evenement dat aandacht vraagt voor de rechten van holebi's en transgenders. Dit weekend start het sportieve luik, maar beginnen doen de worldOutgames met de mensenrechtenconferentie From Safe Harbours to Equality in een hotel aan het Astridplein.

sboeynaems

Na Montreal en Kopenhagen is Antwerpen de derde stad die de "holebispelen" organiseert en op die manier nog tot 11 augustus het wereldcentrum voor de internationale holebigemeenschap is. Eerst staat een driedaagse mensenrechtenconferentie op het programma waarvoor 400 personen uit 85 landen verwacht worden, vervolgens start zaterdag officieel het sportevenement met een openingsceremonie aan de Waagnatie naar analogie met die van de Olympische Spelen.

Op sportief vlak zijn er competities in een dertigtal sporttakken, gaande van traditionele als voetbal en wielrennen, tot minder evidente zoals inline skaten en dansen met mensen van hetzelfde geslacht. Daarbovenop komt ook nog een cultureel luik met verschillende tentoonstellingen en toeristische rondleidingen. Er staan ook zowat elke avond diverse feestjes op het programma, vooral tijdens Antwerp Pride (8-11 augustus), het jaarlijkse evenement dat ditmaal tijdens de worldOutgames wordt georganiseerd. Op zondag 4 augustus is er ook de finale van de Mr. Gay World verkiezing, met deelnemers uit 28 landen.

Belga

Foto Wim Hendrix

Beelden ATV

Vastgoed

Jobs in de regio