Van Rossem reorganiseert partij wegens 'sabotage'

Jean-Pierre Van Rossem voert op 15 augustus een reorganisatie van zijn partij ROSSEM door. Enkele personen worden uit de partij gezet en nieuwkomers zullen intensief worden begeleid. Dat is te lezen op de Facebookpagina van ROSSEM. De voorzitter werd naar eigen zeggen de voorbije maanden het slachtoffer van een lastercampagne binnen eigen rangen.

sboeynaems

Jean-Pierre Van Rossem maakte in maart zijn intenties bekend om voor het eerst in meer dan twintig jaar deel te nemen aan de verkiezingen. Hij mikte bij die start op 8 tot 9 procent van de stemmen, maar kon dat nog niet waarmaken in de peilingen.

Ijzervijlsel in benzinetank

Enkele maanden na de lancering wordt de partij verdeeld door interne twisten. "Bij deze deel ik mee dat twee van de kampioenen in het roddelen en ruziestoken binnen de huidige fanclub die voor politieke partij moet doorgaan uit de partij worden gezet wegens onaanvaardbaar gedrag", laat Van Rossem weten. De partijleider werd naar eigen zeggen meermaals het slachtoffer van sabotage. Hij vond enkele malen ijzervijlsel in zijn benzinetank en het gaspedaal van zijn eigen wagen en die van zijn partner zou gemanipuleerd zijn, waardoor de auto's aan hoge snelheid onbestuurbaar werden.

Op 15 augustus schaft Van Rossem alle functies binnen de partij af, zodat iedereen evenwaardig wordt. Nieuwkomers zullen volgens de voorzitter elke twee weken "worden bijgeschoold in de beginselen van de politicologie en van het ingewikkeld politiek bestel in dit land". De flamboyante - en meermaals veroordeelde - econoom pakte in maart uit met voornamelijk economische standpunten. De rest van het partijprogramma wordt nog gefinaliseerd.

Belga

Foto Dirk Vertommen

MEER OVER Jean-Pierre Van Rossem