Seks & Relaties

E-mail jezelf slank

Print

Promoties, reclame en andere spam in de mailbox zijn we liever kwijt dan rijk. Behalve dan als die e-mails nuttige gezondheids- en dieettips bevatten. Volgens een Amerikaans onderzoek blijkt immers dat zulke e-mails wel degelijk helpen om af te vallen.

Amerikaanse wetenschappers wilden nagaan of e-mails met dieettips effectief werkten als ondersteuning bij het volgen van een dieet. In het onderzoek kregen de deelnemers op verschillende tijdstippen herinneringen en tips in hun mailbox. Op voorhand hadden ze aangegeven waarop ze zich wilden focussen: meer bewegen, meer groente en fruit eten of minder suikers en producten met verzadigde vetten eten.

In de e-mails werd de deelnemers wekelijks een klein doel gesteld. Bijvoorbeeld een wandeling tijdens de koffiepauze of een slaatje tijdens de lunch. Na 16 weken bleek dat de e-mails hun doel niet misten. De deelnemers die hadden aangegeven meer te willen bewegen, waren per week één uur meer in beweging dan de mensen in de controlegroep. Ook de andere groepen deden het beter dan de controlepersonen.

Volgens hoofdonderzoeker Barbara Sternfeld herinneren de e-mailboodschappen je eraan dat je jezelf een doel gesteld hebt. "Blijkbaar is dat wat mensen nodig hebben om door te zetten", luidt het. Ook andere diëtisten treden Sternfeld bij. Bij een e-maildieet is de slaagkans zelfs groter, klinkt het. De mails worden aangepast aan jouw profiel, je kan ze altijd nalezen en bovendien kost het meestal geen geld.

M / Photo News

NIET TE MISSEN