Suikerrock eindigt in stijl

Suikerrock eindigt in stijl

Suikerrock eindigt in stijl

Print
Eerst Gabrielle Aplin, daarna Natalia, Katie Melua en tot slot Joe Cocker hebben zondag een bijzonder klasrijk slot gebreid aan de 27e editie van het Tiense stadsfestival Suikerrock. Organisator Walter Kestens toonde zich na afloop bijzonder tevreden zowel over de kwaliteit van het programma als de opkomst. Of de 100.000 bezoekers van de vorige jaren ook deze keer gehaald werd kan hij nog niet bevestigen.

Het Britse jonge popsterretje Gabrielle Aplin, die eind vorig jaar de eerste plaats haalde in de Engelse hitlijsten met haar cover van "The power of love" van Frankie Goes to Hollywood, kwam tijdens haar eerste festivalperformance in ons land ondanks de technische problemen tijdens de set schitterend voor de dag met sterke popsongs die ze met een geweldige stem vertolkte.

Straffe Katie Melua

Na Natalia, die zoals steeds outstanding was, maakte ook de Britse Katie Melua bijzonder veel indruk met haar vaak jazzy-getinte nummer. Naast gevoelige eigen nummers zoals "If you were a sailboat" bracht ze ook indringende covers van nummers zoals "Diamonds are forever". Mooist was vanzelfsprekend haar hit van enkele jaren terug "Nine million bicycles" aan het einde van de set.

Joe Cocker bracht als afsluiter voor een dolenthousiast publiek een reeks hits zoals "Up where we belong" en "When the night comes" en covers als "You can leave your hat on" en "Cry my a river". De 69-jarige Cocker zong nummers als "The Letter" en "You are so beautiful" zo intens alsof het de laatste keer was dat hij ze kon zingen. Zijn versie "With a little help from my friends" verschilde inclusief 'de schreeuw' kwalitatief weinig van zijn optreden 45 jaar geleden tijdens Woodstock.

Massale belangstelling

Organisator Walter Kestens toonde zich afloop van het festival bijzonder tevreden over deze editie. De belangstelling voor de optredens op het hoofdpodium op de Grote Markt en voor het niet-betalend gebeuren in de randanimatie was opnieuw bijzonder groot. Precieze cijfers over de opkomst dit jaar zijn er evenwel nog niet.

Met optredens van onder meer Sting, Within Temptation en Joe Cocker was ook het muzikale aanbod bijzonder hoogstaand. Kestens is ook zeer tevreden over de wijze waarop de organisatie zaterdagavond reageerde op de storm. "Op geen enkel moment heeft geen enkele festivalganger enig risico gelopen".

Belga
Foto: SM