Festivals en jeugdkampen geteisterd door zware regenval

Print
De zware regenval van afgelopen nacht heeft bij verschillende festivals voor heel wat problemen gezorgd. Zo werd op Tomorrowland even het gemeentelijk rampenplan afgekondigd en werd er op Sfinks in Boechout een camping geëvacueerd.

Om 1 uur 's nachts werd op Tomorrowland in Boom het gemeentelijk rampenplan preventief afgekondigd. Er was geen stormschade maar een 300-tal kampeerders moesten wel een nieuw onderkomen krijgen omdat hun tent was ondergelopen. Ook werden enkele podia vroegtijdig afgesloten.

Lees ook: Gemeentelijk rampenplan op Tomorrowland even afgekondigd door regen

Op Sfinks Mixed in Boechout werd ook het gemeentelijk rampenplan afgekondigd en een 800-tal kampeerders werden geëvacueerd. Zij werden opgevangen in een nabijgelegen sporthal. Op het festivalterrein zelf waren er geen noemenswaardige problemen.

Lees ook: Regen krijgt Sting klein

Ook Suikerrock in Tienen kreeg het zwaar te verduren door de regenval. Het festival was heel de dag gespaard gebleven van regen, maar tijdens het optreden van headliner Sting barstte het onweer los. Uiteindelijk moest de ex-frontman van The Police zelfs twintig minuten vroeger stoppen omdat de wind het water over heel het podium blies.

Lees ook: Camping Sfinks Mixed ook deels ontruimd

De vele toeschouwers op de Gentse Feesten moesten vluchten voor de gietende regen naar de nabijgelegen terrasjes en op Bruksellive ging om middernacht de grote festivaltent om veiligheidsredenen dicht.

Ten slotte hadden ook verschillende jeugdkampen te lijden onder het slechte weer. In de Ardennen werden in totaal 250 jongeren, die verspreid waren over vier jeugdkampen, geëvacueerd. Gelukkig vielen er geen gewonden en was er alleen maar materiële schade.

Foto Belga: Festivalgangers schuilen voor de regen op Tomorrowland

Nu in het nieuws