Overleden Scabs-bassist staat centraal op tweede Suikerrockdag

Overleden Scabs-bassist staat centraal op tweede Suikerrockdag

Overleden Scabs-bassist staat centraal op tweede Suikerrockdag

Print
Vrijdagavond kwamen de acts op Suikerrock van niet al te ver. Hasselaar Marco Z mocht de tweede dag openen. Nadien was het de beurt aan de West-Vlamingen van The Van Jets. The Scabs speelden op een steenworp van thuisbasis Diest een optreden ter ere van hun vorige week overleden ex-bassist Fons Sijmons en ook Golden Earring stond even stil bij de dood van de muzikant.

Naarmate de avond vorderde, werd het publiek talrijker en vooral ouder. Jammer genoeg speelden Marco Z en The Van Jets dus voor een halfleeg marktplein. Dat belette het niet om een sterke prestatie neer te zetten, al leken de lichten rond de boxen van The Van Jets niet meteen nut te hebben om 19.30 uur.

The Scabs begonnen niet meteen met hun hulde aan Sijmons, maar na een kwartiertje droegen ze 'Royalty in Exile' op aan hem. "Voor onze maat", aldus Guy Swinnen. Bij de eerste noten van 'Lets have a Party' gaf de frontman mee dat het nummer niet echt gepast was, "maar het stamt van de tijd van voor Fons en moest hij hier geweest zijn, zou hij gezegd hebben: 'speel da goed'". Tot slot werden tijdens 'Time' foto's getoond uit de periode dat Sijmons nog bij de band speelde. "Dit is voor Fons, wherever you are", besloot Swinnen. Alsof Sijmons het allemaal wel genoeg vond, viel de elektriciteit wel even uit tijdens de bisnummers.

Golden Earring stond tijdens de ballade 'Going to the Run' ook even stil bij de dood van de bassist, maar gaf voor de rest het publiek de klassiekers die het wilde: 'When the Lady smiles', 'Twilight Zone' en 'Radar Love'. Voor dat laatste nummer rekten de Nederlanders zelfs een solokwartiertje uit. Al leken The Scabs ons een betere afsluiter voor deze "rock van de Lage Landen"-avond.

FiVr
Foto PN