"Kopstuk Sharia4Belgium sneuvelt in Syrië"

Sharia4Belgium-kopstuk Nordine Boualal, alias Abu Mujahid, zou gesneuveld zijn in Syrië. Het nieuws is nog wel niet officieel bevestigd. Intussen blijft het bang afwachten voor de ouders van Brian en Jejoen die ook in Syrië vechten.

drombouts

"Nordine is omgekomen in Syrië op 24 juli in de avond tijdens een strijd in Syrië. Hij was daar met zijn vrouw en kindje", aldus een kort bericht dat gisterenmorgen op de redactie van uw krant toekwam. De Nordine over wie het gaat, is Nordine Boualal, alias Abu Mujahid, een van de kopstukken van Sharia4Belgium. Officiële instanties konden het bericht nog niet bevestigen.

Abu Mujahid kwam voor het eerst in het nieuws in juni 2012 toen Fouad Belkacem, oprichter en leider van Sharia4Belgium, werd opgepakt. Mujahid nam toen de taak van woordvoerder op zich. Hij haalde een tweede keer de pers toen bekend raakte dat hij samen met andere kopstukken van Sharia4Belgium naar Syrië vertrokken was. Hij zou er met zijn vrouw en zoon naartoe zijn gegaan. Zijn vrouw is de Antwerpse Tatiana Wielandt, die zich tot de islam heeft bekeerd.

Onzekerheid

Over het lot van de andere Belgische Syriëstrijders is voorlopig niets bekend. De onzekerheid voor de ouders houdt aan. Een van hen is Dimitri Bontinck, de vader van de jonge Antwerpenaar Jejoen. "Ik hoor helemaal niets van hem", zegt Dimitri Bontinck. "Ik heb nog maar pas contact gehad met mensen die in de buurt van de stad Aleppo wonen. Die wisten te vertellen dat de Belgische strijders niet meer opereren op de plaats waar ze in het begin zaten, maar dat ze zijn opgedeeld in verschillende groepen."

Ozana Rodrigues Viana, de moeder van Brian De Mulder, heeft al evenmin iets gehoord van haar zoon. "Maar ik hoop elk moment dat hij mij belt", zegt ze.

Lees meer in uw krant.

Lees ook: Wie zijn de Syriëstrijders en wat doet de regering ertegen?

AK/SVW

MEER OVER Sharia4Belgium