Lance Armstrong: "Ik ben niet verrast"

Lance Armstrong heeft opnieuw een oproep aan de wielerwereld gedaan om met zichzelf in het reine te komen. "Als we niet samenkomen, met elkaar spreken, een streep onder het verleden zetten en dan voortgaan, dan is het gedaan met ons", verklaarde de Amerikaan aan de website Cyclingnews naar aanleiding van het dossier over dopingbestrijding van de Franse senaatscommissie.

tmas

Uit het rapport blijkt dat onder meer Jan Ullrich, Marco Pantani en Erik Zabel in de Tour van 1998 epo gebruikten. "Mijn eerste reactie is dat ik niet verrast ben", zei de gevallen wielerheld, die zijn zeven Tourzeges moest inleveren wegens dopinggebruik. "Het was een ongelukkige periode voor ons, en nagenoeg alle renners hielden zich niet aan de regels en logen hierover."

"Ik weet niet of de onthullingen van woensdag de wielersport geholpen hebben. Ik zou dat graag geloven, maar vanuit mijn perspectief is er enkel schade toegebracht", besloot de voormalige zevenvoudige Tourwinnaar, die in 1998 nog van kanker herstelde, maar na analyse van stalen uit de Tour van 1999 zes keer positief werd bevonden op epo.

Belga Foto AP

MEER OVER Jan Ullrich

Meer sportnieuws