Mertens verwelkomt Higuain en Reina bij Napoli

Mertens verwelkomt Higuain en Reina bij Napoli

Mertens verwelkomt Higuain en Reina bij Napoli

Print
Gonzalo Higuain, de Argentijnse aanvaller van Real Madrid, en Liverpool-doelman Pepe Reina hebben met succes hun medische testen bij het Italiaanse Napoli doorstaan. Via zijn Twitterpagina meldde voorzitter Aurelio de Laurentiis dat het duo de spelersgroep snel zal vervoegen. Eerder deze zomer wist Napoli ook Rode Duivel Dries Mertens te strikken.

De Laurentiis gaf nog aan dat de spelers maandag zullen worden voorgesteld aan het publiek. Napoli zelf maakte de transfers wel nog niet officieel bekend. Volgens La Gazetta dello Sport is er met de transfer van Higuain een bedrag van 37 miljoen euro gemoeid.

Na de laatste competitiewedstrijd van vorig seizoen had de Argentijn al aangegeven dat hij andere oorden wilde opzoeken. De 27-jarige Higuain maakte in 2007 de overstap van River Plate naar Real Madrid. Afgelopen seizoen vond hij in 28 competitiewedstrijden 16 keer de weg naar doel. Bij Napoli moet hij de naar PSG vertrokken Edinson Cavani doen vergeten.

De 30-jarige Spaanse doelman Pepe Reina wordt dan weer voor een seizoen geleend van Liverpool, waar de plaats als eerste doelman nu helemaal voor het grijpen ligt voor Simon Mignolet. Afgelopen seizoen verscheen Reina aan de aftrap van 31 competitiewedstrijden. Bij Napoli vindt de doelman Rafa Benitez terug, zijn voormalige trainer van bij de Reds.

Belga
Foto EPA: Gonzalo Higuain bij zijn aankomst op de luchthaven

MEER VOETBALNIEUWS