Greg Van Avermaet: "Klaar voor San Sebastian"

Greg Van Avermaet: Klaar voor San Sebastian

Greg Van Avermaet: "Klaar voor San Sebastian"

Print
Greg Van Avermaet (BMC) heeft woensdag met zijn rit-en eindzege in de Ronde van Wallonië bewezen dat hij klaar is voor de Clasica San Sebastian van zaterdag.

"Dat ik klaar ben voor die wedstrijd heb ik de voorbije dagen wel laten zien, denk ik", lachte Van Avermaet, die na de derde ook de vijfde rit in de Ronde van Wallonië won. "Vorig jaar werd ik er dertiende en toen heb ik geleerd dat deze koers met de Jaizkibel als scherprechter wel bij mijn mogelijkheden past. Op de Waalse wegen heb ik alvast veel vertrouwen getankt voor de wedstrijd in het Baskenland. Al blijft het natuurlijk afwachten hoe het met mijn conditie gesteld is in vergelijking met die van mannen die uit de Tour komen. Afwachten ook wat Philippe Gilbert zaterdag gaat doen", klinkt het bij de ploegmaat van de wereldkampioen.

"Twee keer de Ronde van Wallonië winnen is natuurlijk geen toeval. Deze ronde is me op het lijf geschreven en het parcours nodigt me uit om te winnen. Ik won een etappe in mijn debuutjaar als prof, een jaar later klopte ik Paolo Bettini voor een ritzege en twee jaar terug won ik de slotrit en de ronde. Met de bedoeling om de ronde te winnen was ik niet meer aan de slotklim begonnen. Het was me vooral om de ritzege te doen omdat ik dacht dat mijn achterstand op leider Kolobnev te groot was. Die eindzege kwam er dus als een verrassing bij."

Belga

Foto Belga

MEEST RECENT