Treintje pendelt tussen station en Kalmthoutse Heide

Treintje pendelt tussen station en Kalmthoutse Heide

Treintje pendelt tussen station en Kalmthoutse Heide

Print
Kalmthout - Tijdens de maand augustus rijdt er voor het eerst elke zondag en op Moederdag een toeristentreintje tussen het station van Heide en de Kalmthoutse Heide.
"Dan staat de heide helemaal in bloei en kleurt ze mooi paars. Vele toeristen willen het natuurgebied bezoeken met de trein maar het is nog twee kilometer stappen tussen het station en de hei. Voor ouderen en kinderen is dat te ver. Daarom kwamen we op het idee om een pendeltreintje in te zetten", zegt Sandra Hoppenbrouwers, schepen van Toerisme (CD&V).

Een geschikt treintje vinden, was niet zo moeilijk. In dorpskern Nieuwmoer bestaat er immers al een dat in 1974 gemaakt werd de Kalmthoutse familie Oerlemans, om mensen te vervoeren tijdens de jaarlijkse Maatjesfeesten.
Joris Oerlemans, die het mee bouwde, is de conducteur van dienst.

"Als we toch een treintje inzetten, willen we natuurlijk graag iets dat van Kalmthoutse bodem komt", zegt Tine Van Dijck van de dienst Toerisme.
"Er kunnen ongeveer dertig personen mee. Wie er niet meer bij kan, moet een uur wachten. We hopen dus dat het zal volstaan, maar we willen vooral toeristen aanzetten om het openbaar vervoer te gebruiken. Heeft het succes, dan zetten we het volgend jaar misschien vaker in."

Vertrek aan het station in Heide: 10u30, 11u30, 12u30, 13u30, 14u30, 15u30, 16u30.
Vertrek aan Kalmthoutse Heide: 11u, 12u, 13u, 14u, 15u, 16u, 17u.

Een dagticket kost een euro.

Meer info: toerisme@kalmthout.be

Greet Wouters

Foto Patrick De Roo
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio