Froome zal dan toch tegen Quintana strijden op Belgische bodem

Froome zal dan toch tegen Quintana strijden op Belgische bodem

Froome zal dan toch tegen Quintana strijden op Belgische bodem

Print
Het na-Tourcriterium in Ninove ontvangt komende zondag de eerste en de tweede van het eindklassement van de 100e Ronde van Frankrijk. Christopher Froome toont er zijn gele trui en de houder van de bolletjes- en witte trui, Nairo Quintana, zal er voor het eerst na de Tour in ons land te zien zijn.

"Ei zo na hadden wij trouwens het hele podium van de Tour in Ninove aan de start, maar Joaquim Rodriguez heeft andere verplichtingen op zondag", reageert Geert Vandenbon van het organiserende comité Flanders Cycling Events.

"Naast Froome en Quintana zijn bij ons ook Rui Alberto Costa (winnaar van de etappe naar Gap en Le Grand Bornand), Jan Bakelants (winnaar van de etappe naar Ajaccio en even gele truidager), Maxime Monfort (met zijn 14e plaats de beste Belg in het eindklassement), Bart De Clercq, de Fransman Sylvain Chavanel, Gert Steegmans, Jurgen Roelandts en Frederik Willems van de partij. Het deelnemersveld wordt verder opgevuld met onder andere Belgisch kampioen Stijn Devolder naast Kenny De Ketele, Iljo Keisse, Sven Nys, Staf Scheirlinckx, Kenny Dehaes, Gijs Van Hoecke en Kevin Hulsmans."

Het gratis evenement, in en rond de Onderwijslaan, start om 17.30 uur met een tijdrit over één ronde. Het eigenlijk criterium vat aan om 18u15.

Belga
Foto EPA

MEEST RECENT