1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

"Maurice Luijten wordt al nieuwe River Phoenix genoemd"

Deze week kon er een setbezoek gebracht worden aan Welp, de horrorfilm van regisseur Jonas Govaerts.

Maurice Luijten, de jonge hoofdrolspeler van Welp, is 12 en komt uit Pulderbos. Hij speelde enkele jaren geleden mee in de FC Bergman-producties 300 el x 50 el x 30 el en Terminator trilogie, waarin hij door Stef Aerts in elkaar geramd werd.

Kristin Matthyssen

Hij had ook een rol in de kortfilm The Gift van Ralf Demesmaeker. Maurice komt als welp Sam in de openingsscène te laat en moet als straf vijftig keren pompen met de rugzak nog op z'n rug. De jongen wordt al 'de River Phoenix van Vlaanderen' genoemd. "Hij is me langs twee kanten aanbevolen", zegt regisseur Govaerts. "Via de cameraman van The Gift en via Stef Aerts. De jongen heeft uitstraling, hij heeft een gezicht waar je blijft op kijken. Hij is ook heel professioneel."

"In de film is Sam een duistere, mysterieuze jongen", legt Stef Aerts uit. "Maurice is geknipt voor die rol. Hij is heel wijs, voor zijn leeftijd heel volwassen en ongelooflijk zelfbewust. Maurice weet perfect waar hij mee bezig is. Hij is ongelooflijk nieuwsgierig en doet het met heel veel goesting."

"Als ik een fout maak in mijn tekst, dan wijst Maurice me daar op", zegt Titus De Voogdt. "Hij is geweldig bij de pinken en weet hoe een filmset in elkaar zit. Hij staat er wanneer hij er moet staan."

RDC

Vastgoed

Jobs in de regio