Celebs

"Koning Filip en Mathilde zijn uit elkaar gegaan"

Print

Koning Filip en Mathilde zijn uit elkaar gegaan

Koning Filip en koningin Mathilde mogen dan verliefder dan ooit lijken, hun parcours verliep nooit vlekkeloos. De twee gingen zelfs al tweemaal uit elkaar.

"Het huwelijk tussen Filip en Mathilde op 4 december 1999 kwam er nooit uit liefde, maar werd door het hof gearrangeerd. Als Filip niet had meegewerkt, mocht hij zijn hoop om ooit koning te worden wel opbergen. Boudewijn had voor zijn dood in 1993 aan Fabiola gezegd dat alleen zijn broer Albert hem mocht opvolgen, omdat Filip nog geen gezin had en dus nog niet klaar was voor de kroon", staat te lezen in het boek Koningskwesties van Frédéric Deborsu.

Daarop werd volgens insiders de vrome Mathilde gevonden in een adellijke familie. Maar de kennismaking tussen de twee verliep niet van een leien dakje. Ze gingen zelfs tweemaal uit elkaar en werden samen op reis naar Cuba gestuurd om de brokken te lijmen. Maar dat reisje eindigde faliekant en dreef de twee nog meer uit elkaar. Uiteindelijk deed Mathilde toch water bij de wijn en kwam ze terug samen met prins Filip. Een huwelijk was toen binnen de maand beklonken. "Ze wilde zo de financiële toekomst van haar familie financieel veiligstellen."

Lees ook:
"Mathilde kan heel goed faken"
Prins Filip ontmoet Astrid Bryan en 'De Lau'
Prins Filip heeft recht op 800 euro kinderbijslag
"Koningin Paola pestte Fabiola buiten met slijpschijven"
Prins Filip verdient 15.000 bruto per maand volgens belastingen (al is het eigenlijk 77.000 euro)

Photo News

NIET TE MISSEN