Nottingham onder de indruk van fans Great Old

De oefenwedstrijd die Royal Antwerp Football Club zaterdag in Nottingham speelde, is in de stad van Robin Hood niet onopgemerkt voorbijgegaan. De ruim duizend meegereisde fans maakten indruk. "Antwerp heeft er een hoop fans uit Nottingham bij", klinkt het over het Kanaal.

jatimmermans

Een ware lofzang krijgt de Federatie Antwerp Supporters Clubs (FASC) over zich. Meerdere supporters van de Engelse tweedeklasser Nottingham Forest FC zijn danig onder de indruk van de Antwerpsupporters.

Die gedroegen zich voorbeeldig tijdens de oefenwedstrijd op Engelse bodem en bleven onafgebroken zingen en applaudisseren voor hun team. Ben White, communicatiemanager bij Nottingham Forest FC, was in een interview na de wedstrijd lyrisch over het bezoekersvak: "Deze supporters mogen ontvangen was een waar voorrecht. Het is fantastisch om te zien hoe zij zich, zowel in de stad als in het stadion, hebben gedragen."

De FASC kreeg vanuit Nottingham ook enkele e-mails met complimenten. "Supporters die zelfs applaudisseren voor de tegenpartij, dat is ongezien", schrijft Phil Wormall. "Zij toonden dat voetbal meer is dan rivaliteit. Ze waren het gespreksonderwerp na de wedstrijd." "Dit was zoals in de goede oude tijd", schrijft Dean Walton, die zichzelf vanaf nu een langeafstandssupporter van Antwerp noemt.

SAM REYNTJENS

Foto Guy Milis