The Scabs-bassist Fons Sijmons overleden aan longkanker

The Scabs-bassist Fons Sijmons overleden aan longkanker

The Scabs-bassist Fons Sijmons overleden aan longkanker

Print
Fons Sijmons, bassist van de Diestse rockgroep The Scabs is vanochtend in het Jan Palfijn-ziekenhuis in Gent overleden aan de gevolgen van longkanker. Dat meldt TTT Artists, het agentschap van de Vlaamse punkgroep, donderdag op haar Facebook-pagina en schrijft It's Your Publishing in een persbericht. Sijmons werd 58.

Sijmons was al enkele jaren niet meer actief met zijn groep. Tien maanden geleden volgde de diagnose. Afgelopen zaterdag ging zijn toestand plots achteruit. Volgens dochter Reena Riot (Naomi Sijmons) leed haar vader ook aan het syndroom van Korsakov, een geheugenstoornis. Naomi haalde vorig jaar de finale van Rock Rally.

Succesvol

The Scabs werd op het einde van de jaren zeventig opgericht. In 1982, na twee singles zelf geproducet te hebben, tekende de band een contract bij EMI, dat in 1983 de EP "Here's to You Gang" uitbracht. De groep bestond toen uit Guy Swinnen (zang, gitaar), Berre Bergen (bas), Francis Vangeel (gitaar) en Frankie Saenen (drums).

Fons Sijmons voegde zich in 1989 bij The Scabs toen hij Bergen verving. In het begin van de jaren negentig kende de band succes met de albums "Royalty in Exile" (1990), die hen een gouden plaat opleverde, en "Jumping the Tracks" (1991). In 1996, na enkele minder succesvolle jaren, gingen de bandleden uit elkaar. In 2007 kwamen ze weer samen om hun plaat "Royalty in Exile" opnieuw op het podium te brengen.

Bassist K13

Fons Sijmons was in de jaren tachtig bovendien bassist bij K13, de band waarin hij speelde samen met Dirk Van Gansbeke (drums), Patrick Riguelle (gitaar en leadzanger) en Tom Thienpont (gitaar en zang). De uitvaart van Sijmons vindt plaats op woensdag 24 juli om 13.00 uur in het crematorium van Lochristi.

Belga
Foto Belga

MEEST RECENT