Advocaat ouders De Blokkendoos: "Onderzoek is slecht gevoerd"

Abderrahim Lahlali, de advocaat van twee ouders van wie de kinderen schoollopen in De Blokkendoos, stelt zich vragen bij de manier waarop het onderzoek naar de vermeende kindermishandeling in de school is gevoerd.

dvansant

Hij diende gisteren in naam van twee ouders een klacht met burgerlijke partijstelling in. Dat houdt in dat een onderzoeksrechter zich over de feiten zal buigen.

De raadsman vraagt bovendien het parket-generaal om na te gaan in hoeverre het onderzoek naar de vermeende feiten naar behoren is gevoerd. “In dat hele onderzoek is er een schijn van partijdigheid”, meent Lahlali. “Op 18 juni dient mijn cliënte, mevrouw Mejdoubi, een klacht in bij de politie. Twee dagen later houdt het parket samen met de schepen van Onderwijs en de schooldirectie een persconferentie. Op die persconferentie zegt het parket dat er geen objectieve elementen in het dossier zitten die wijzen op strafbare feiten. En dat terwijl de stad, die aan dezelfde tafel zit, betrokken partij is, want De Blokkendoos valt onder het Stedelijk Onderwijs en dat valt onder de bevoegdheid van de stad.”

Lahlali erkent dat er een gevaar was voor de veiligheid van het schoolteam en dat de vraag naar informatie vanuit de hoek van de ouders groot was. “Het parket mag communiceren. Alleen had het dat los van de stad moeten doen. Want nu is er een zweem van partijdigheid.”

DVD, JDW

Foto GVA

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio