Sepp Blatter: "WK in Qatar enkel mogelijk tijdens winter"

FIFA-voorzitter Sepp Blatter is voorstander van het idee om het WK 2022 in Qatar tijdens de winter te laten plaatsvinden. "Het WK moet een volksfeest zijn en dan is het duidelijk dat het toernooi tijdens de winter gespeeld moet worden", verduidelijkte Blatter woensdag.

sboeynaems

Sinds de toekenning van het WK 2022 aan Qatar is de discussie ontstaan of voetballen in de hoge Qatarese zomertemperaturen wel mogelijk is. "Je kan de stadions wel afkoelen, maar niet het ganse land. Ook al is Qatar niet zo groot", vertelde de FIFA-preses. Blatter wilde lange tijd niet van een WK tijdens de wintermaanden weten, maar lijkt nu toch zijn kar te keren. "We moeten ook onze sponsors en televisiepartners steunen. Er is echter nog tijd genoeg om een definitief standpunt in te nemen. Binnenkort bespreken we de kwestie tijdens het Uitvoerend Comité."

Qatar gaat er nog steeds vanuit dat het WK 2022 in de zomer zal plaatsvinden, ondanks de huidige discussie tussen de verschillende voetbalinstanties. "Maar als er overeenstemming is over een WK in de winter, is Qatar daar klaar voor", herhaalde de secretaris-generaal van het Qatarese WK-organisatiecomité Hassan-al-Thawadi eind maart. UEFA-voorzitter Michel Platini verklaarde eerder in niet mis te verstane woorden dat "de extreme temperaturen vermeden moeten worden", doelend op een eventueel WK in de winter.

Belga

Foto EPA

MEER OVER Michel Platini

Meer sportnieuws