Prinses Astrid leidt handelsmissies

Prinses Astrid leidt handelsmissies

Prinses Astrid leidt handelsmissies

Print
Prinses Astrid leidt de twee volgende economische missies in het buitenland, in oktober en november. Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders en eerste minister Elio Di Rupo informeren de gewesten per brief over de beslissing.

Prinses Astrid heeft de leiding over de missies formeel geaccepteerd, bevestigt Reynders. Filip blijft als koning wel erevoorzitter van het Agentschap voor Buitenlandse Handel.

Di Rupo en Reynders hebben de ministers-presidenten van de deelstaten donderdagochtend per brief op de hoogte gesteld van de beslissing. Die hebben sinds de opeenvolgende staatshervormingen ook een aanzienlijke vinger in de pap van het buitenlands (economisch) beleid.

Diamantsector

Voor het najaar staan vooral voor de diamantsector belangrijke handelsreizen op het programma: in oktober naar Angola en Zuid-Afrika, een maand later naar India en begin volgend jaar naar Rusland.

Niet toevallig zijn dat op diamantvlak de belangrijkste partners van Antwerpen. Om snel duidelijkheid te scheppen, wordt daarom voorgesteld dat de eerstkomende missies zullen worden geleid door de 51-jarige prinses Astrid, tweede kind van Albert en Paola. Naar verluidt heeft prins Filip, die de voorbije jaren groeide in zijn rol van handelsambassadeur, op deze opvolging door zijn zus aangedrongen.

PVB/Belga

Foto Photo News

MEEST RECENT