Interpol onderzoekt overlijden Lanakenaar in Hongarije

De politiezone Lanaken-Maasmechelen heeft Interpol ingeschakeld om het overlijden van de 21-jarige Robin Verweij te onderzoeken. De jongeman uit Lanaken werd afgelopen weekend dood aangetroffen in een Hongaars vakantieoord. De vrienden die hem daar vergezelden naar een muziekfestival, zijn intussen door de plaatselijke politie verhoord.

dvansant

De juiste doodsoorzaak kon nog niet worden vastgesteld, maar de politie in Hongarije beschouwt het als een verdacht overlijden, zo werd maandag vernomen bij de FOD Buitenlandse Zaken. "De criminele brigade heeft een onderzoek opgestart", zegt Joren Vandeweyer, woordvoerder van de federale overheidsdienst.

De lokale politiezone Lanaken-Maasmechelen zegt via het internationale politionele samenwerkingsverband Interpol te hebben gevraagd om het onderzoek ter plaatse te voeren. Hoogstwaarschijnlijk zal er een autopsie op het lichaam worden uitgevoerd. Pas nadien kan over de repatriëring worden gepraat.

Volgens de Lanakense burgemeester Marino Keulen zijn er ook rechtstreekse contacten met de politiediensten aan het Hongaarse Balatonmeer. De vrienden die het slachtoffer vergezelden naar het Balaton Sound Festival, zijn al door de lokale politie ondervraagd. Hun getuigenissen zijn confidentieel.

"Ook de Belgische ambassade in Hongarije en de lokale diensten voor slachtofferhulp doen al het mogelijke om het leed in deze bijzonder pijnlijke situatie te verzachten", aldus Marino Keulen, die ook in Lanaken zelf de familie en vrienden van de jongeman steun heeft aangeboden.

Belga
Foto Concentra

MEER OVER Lanaken