Geen misbruik in Kielse school

Er zijn geen feiten van kindermisbruik gebeurd in de kleuter- en basisschool De Blokkendoos op het Antwerpse Kiel. Dat blijkt uit het gerechtelijk onderzoek. “Niets wijst erop dat er in De Blokkendoos strafbare feiten zijn gepleegd”, zegt ook burgemeester Bart De Wever. "Als blijkt dat bepaalde aantijgingen met opzet valselijk de wereld zijn ingestuurd, zal hier het gepaste gevolg aan worden gegeven", voegt het parket daar zaterdag aan toe.

drombouts

De Blokkendoos was enkele weken geleden het decor van een ongeziene commotie. Half juni was bij de politie een drietal klachten over vermeend kindermisbruik ingediend. Woedende ouders betoogden voor de school en het stadsbestuur zag zich genoodzaakt om de school een week voor de zomervakantie al te sluiten.

Voor de betrokken schooljuf en de directie van De Blokkendoos waren de gevolgen dramatisch. Ze ontvingen doodsbedreigingen en moesten politiebescherming krijgen. Nu laat het gerechtelijk onderzoek geen twijfel bestaan: er kan hen niets ten laste worden gelegd en er heeft geen kindermisbruik plaatsgevonden.

“Als het klopt dat er geen feiten zijn gepleegd, dan gaat het hier om een klassiek geval van massahysterie, nog verergerd door ophitsing binnen één etnische groep door elementen die labiel zijn en door extremistische moslims die het niet goed voor hebben met de samenleving”, concludeert Bart De Wever. Hij hoopt dat de ouders inmiddels de zaken in een juist perspectief zien en rustig reageren op het nieuws.

Parket

Het parket wil het nieuws niet bevestigen omdat het dossier nog niet helemaal is afgerond. “We benadrukken dat de vermeende feiten tot op heden door geen enkel objectief element gestaafd kunnen worden.”

Zaterdag laat het parket nog het volgende weten: "Als zou blijken (op het ogenblik dat de onderzoeken volledig zijn afgerond) dat bepaalde aantijgingen met opzet valselijk de wereld zijn ingestuurd, zal hier door het parket het gepaste gevolg aan worden gegeven."

Lees meer in uw krant.

AK, LM

Foto Dirk Kerstens

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER