Celstraf voor man die bejaarden besteelt

Cengiz A., een 27-jarige Mechelaar van Turkse afkomst, is veroordeeld tot vijftien maanden cel wegens diefstal. De man drong steeds met een list de woning van bejaarden binnen om er vervolgens geld te stelen. Hij ging steeds op dezelfde manier te werk: de man belde aan bij een bejaarde en vroeg om een glas water of om het toilet te mogen gebruiken.

Op 16 juni vorig jaar drong hij het huis van zijn eerste slachtoffer binnen. Die verklaarde al een drietal maanden last te hebben van A. Toen de man de woning weer verlaten had, merkte het slachtoffer op dat er 1000 euro verdwenen was. De 90-jarige Alfons F. werd op 6 maart het slachtoffer A.'s listen. Nietsvermoedend liet hij A. binnen voor een glas water. Toen die laatste weer vertrokken was, merkte F. dat hij 650 euro armer was.

Ook bij een oude vrouw zou de man gedl buit gemaakt hebben. Ze kende A. omdat hij bij haar al regelmatig smoesjes had uitgeprobeerd . Deze keer vroeg hij om een glas water. De vrouw dacht dat er iets gestolen was, maar dat kon niet bewezen worden.

NIGE

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio