Stad zet toezichters in tijdens ramadan

Nu de ramadan dinsdag is ingezet, heeft het stadsbestuur maatregelen getroffen om overlast aan moskeeën tegen te gaan. "Belangrijke figuren uit de moslimgemeenschap houden een oogje in het zeil", zegt schepen Diversiteit Marc Hendrickx (N-VA).

Geeraerts Nicholas

Het stadsbestuur doet beroep op personen uit de Mechelse moslimgemeenschap die een groot aanzien genieten in hun kringen. Van 'moskeestewards', zoals ze in Antwerpen genoemd worden, wil schepen Marc Hendrickx niet spreken. "Het gaat om personen met een zeker aanzien waar iedereen respect voor heeft. Bij problemen zijn zij het aanspreekpunt."

Hendrickx hoopt dat alles in een serene sfeer zal verlopen. "Ik heb respect voor ieders geloofsovertuiging, maar 's nachts en voor zonsopgang heerst een nultolerantie voor geluidsoverlast. Bij overtredingen zal er sowieso meteen politie aan te pas komen." Toch heeft de schepen er vertrouwen in dat interventies niet nodig zullen zijn. "De mensen die hun verantwoordelijkheid hebben genomen, werken nauw samen met de stad. Ik vertrouw hen."

NIGE

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio