Hello frieten en folklore

Hello frieten en folklore

Hello frieten en folklore

Print
Schoten - Werelddansfestival Hello Schoten ging vrijdagavond van start met de traditionele feestmarkt en extra animatie. Vele mensen kwamen al een kijkje nemen naar de nieuwe dansgroepen die al een voorproefje gaven van de komende shows.

De traditionele feestmarkt en Fiesta Europa trokken vooral op de latere avond vele mensen naar het park die de sfeer al kwamen opsnuiven. De dansgroepen uit Benin, Japan, Argentinië, Ecuador, Rusland en Roemenië maakten van de gelegenheid gebruik om het publiek al te tonen wat ze zoal in petto hebben voor de komende week. Vooral de Japanse dansers maakten indruk met een spectaculaire trommelshow.

Naast deze folkloristische ambiance proefden de bezoekers ook volop van de uiteenlopende internationale gerechten aan een van de vele kraampjes. Maar niet alleen voor de Vlamingen ging er een nieuwe wereld open. Ook de dansers zelf proefden al volop van de Belgische keuken. De Argentijnen waren helemaal weg van hun puntzak friet.

"We hebben dit zakje frieten cadeau gekregen en we geven toe: de frieten zijn hier fantastisch. In Argentinië kennen we ook 'papas fritas' maar deze zijn wel stukken beter", zeggen dansers Fernando (17), Diego (21) en Coqui (19). "Het is heel leuk om hier de typische Belgische producten te eten. We hebben wel afgesproken dat we de hele week lang geen alcohol drinken. Spijtig, want we hadden graag van dat legendarisch Belgische bier geproefd!"


Greet Wouters

Foto Wim Hendrix
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio