Filmcrew op bezoek in Louis De Winterstadion

Het Louis De Winterstadion in Brasschaat kreeg de afgelopen week 'hoog bezoek' van de filmcrew van de nieuwe kortfilm 'Cadet' van regisseur Kevin Meul. Ook een stukje van Wuustwezel zal in die film te zien zijn.

Wouters Greet

De kortfilm is een tragikomedie over de dertienjarige cadet Steve die door zijn vader Patrick stiekem wordt gedopeerd om zijn prestaties te verbeteren. De jongen moet uiteindelijk kiezen tussen vaderliefde en eigenwaarde.

De opnames van deze film namen zes dagen in beslag waarvan drie in onze regio. De crew koos het Louis De Winterstadion in het park van Brasschaat uit als de locatie voor Steve's wedstrijden.

"We zochten in heel Vlaanderen naar een stadion dat niet te modern of te strak was. We wilden een plek waar je zag dat er geleefd werd, en dit stadion sluit daar perfect bij aan. De samenwerking met atletiekclub AC Break was ook heel leuk. Zij hoorden bijvoorbeeld bij de 150 figuranten die maandag meededen in een wedstrijdscène", zegt producer Nele Carlier.

De twee hoofdacteurs zijn Aaron Roggemans en Robby Cleiren (bekend van o.a.

Clan) die respectievelijk Steve en zijn vader spelen. Voor Roggemans die in Merksem woont, was het de eerste keer in Brasschaat. "Ik vind vooral de straten uit de rijke buurten heel mooi, met grote huizen en veel groen en open ruimte", zegt hij. Cleiren kent de gemeente al langer van de opnames uit Clan, maar ook omdat zijn schoonfamilie er woont.

De kortfilm komt dit najaar uit en zal te zien zijn op verschillende binnen- en buitenlandse filmfestivals. De crew hoopt op meerdere prijzen.

GRWO

Foto Bert Hulselmans


Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio