Hildegarde Konings (45) overleden: "Ze bleef altijd lachen"

De Kalmthoutse Hildegarde Konings (45) die de laatste jaren in de Waalse gemeente Houffalize woonde, is donderdag overleden. Ze was vooral bekend door het promoten van Belgische artiesten zoals Belle Perez met PRK, een bedrijf dat ze samen met haar zus runde.

Wouters Greet

Enkele jaren geleden verhuisde ze van Kalmthout naar het Waalse Houffalize en nam er vorig jaar nog deel aan de gemeenteraadsverkiezingen met de partij 'Gestion et service' waar ze uiteindelijk eindigde als achtste opvolger.

Haar familie beschrijft haar als een sterke vrouw met een enorme positieve ingesteldheid. "Mijn zus is twaalf jaar lang erg ziek geweest maar bleef altijd lachen. Ze vocht voor haar idealen en leefde met een grote passie.

Ze had geen angst om nieuwe uitdagingen in haar leven aan te gaan", zeg zus Nikki Konings.

"Ze was heel succesvol. Haar doel om Vlamingen te integreren in het Wallonië is gelukt door haar engagement in Houffalize. Ze leefde er in rust en eenvoud tussen lieve mensen. Dat deed haar veel deugd."

Hildegarde wordt op vrijdag 19 juli om 14u begraven in de Vredelaan in Heide. Haar zoontje Suus (8) die eerder ook zijn vader verloor, heeft een nieuwe thuis gevonden in Kalmthout bij 'tante Nikki'.

GRWO

Foto W&FMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio