Luchthaven Heathrow even gesloten door brandend vliegtuig

Een vliegtuig van Ethiopian Airlines heeft vandaag vuur gevat op de Londense luchthaven Heathrow. Alle vluchten werden even afgelast. Intussen is de luchthaven terug open, maar er moet rekening gehouden worden met talrijke vertragingen. Er waren geen passagiers aan boord.

De woordvoerder van Heathrow heeft bevestigd dat het brandende vliegtuig zich op een afgelegen plek bevond, honderden meters van de terminals. Het vliegtuig stond er geparkeerd, en was het dus niet recent geland. Daarom waren er ook geen mensen aan boord, en er zijn dan ook nog geen gewonden gemeld.

Het brandende vliegtuig is een Boeing 787 Dreamliner. Deze modellen worden pas sinds april weer toegelaten, nadat het kampte met veel technische problemen. In januari werden 50 Dreamliners aan de grond gehouden, waarna Boeing nieuwe batterijen installeerde. Ethiopian Airlines was de eerste maatschappij die weer commerciële vluchten deed met het toestel.

Intussen is het aandeel van vliegtuigbouwer Boeing al naar 7 procent gezakt in New York, en noteert het nu net onder de 100 dollar. Verder heeft de Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing laten weten het incident te onderzoeken. "We zijn op de hoogte van het 787-gebeuren op Heathrow Airport en we hebben Boeing-personeel ter plaatse. We werken eraan om het volledig te begrijpen en aan te pakken", zegt Boeing in een bericht op de Twitter.

Het is normaal dat de volledige luchthaven wordt gesloten in geval van brand. Het is nog niet duidelijk wat de brand veroorzaakt heeft.

Foto Twitter

Nu in het nieuws