Hans Van Alphen treedt aan in gemengde duokamp kogelstoten

Tienkamper Hans Van Alphen is zaterdag met Jonathan Borlée en Sara Aerts één van de Belgische blikvangers op de 34e Nacht van de Atletiek in Heusden-Zolder. Van Alphen revalideert nog van een enkelblessure en voelt zich nog niet klaar voor een eerder geplande driekamp verspringen-speerwerpen-400 meter. Hij zal zich beperken tot een originele duoproef kogelstoten, waarin vrouwelijke atletes door loting zullen gekoppeld worden aan hun mannelijke collega's.

dvansant

In de 100 meter horden krijgt Sara Aerts een herkansing om alsnog de limiet (12.94) voor het WK in Moskou (10-18 augustus) te halen. Woensdag bleef Aerts in Luik met 12.85 al onder die WK-limiet, maar door een te sterke rugwind van 2,2 meter per seconde kan die tijd niet in aanmerking genomen worden. Aerts heeft in Heusden-Zolder de concurrentie van Anne Zagré, met 12.79 Belgisch recordhoudster en Eline Berings. Ook Berings jaagt nog de EK-limiet na. Daarvoor moet de Europese indoorkampioene (60m horden) van 2009 haar persoonlijk record evenaren. Zagre heeft haar ticket voor Moskou wel al op zak. Omdat zij nog geen 24 is, volstond voor haar een tijd onder 13.04.

Jonathan Borlée neemt het in de 400 meter op tegen de Trinidaan Lalonde Gordon, bronzenmedaillewinnaar op de Olympische Spelen in Londen. Daar was hij in 44.52 onder andere Jonathan Borlée, zesde in 44.83, in de finale te snel af.

In de 1.500 meter treedt Lindsey De Grande, die tegen leukemie vecht, weer aan op het hoogste niveau. In de 5.000 meter voor mannen mikken Bashir Abdi en Soufiane Bouchikhi op de WK-limiet (13:20:00).

Belga
Foto PN

Meer sportnieuws