Britten verbruiken dagelijks 2 miljard liter water in douche

Uit onderzoek bij 86.000 Britse gezinnen is gebleken dat de dagelijkse douche de grootste waterverbruiker in het huishouden is. Op die manier verbruiken de Britten twee miljard liter water per dag.

sboeynaems

Een kwart van het totale watergebruik van Britse gezinnen is te wijten aan het douchen. Daarmee is de douche de grootste waterverbruiker. Op de tweede plaats komt het toilet, goed voor ongeveer 22 procent van het waterverbruik. De keuken, met afwasmachine en gootsteen, staat op de derde plaats met 20 procent.

"Mensen denken meestal aan verwarming, verlichting, brandstof en elektrische apparaten als het gaat om energiebesparing" zegt Andrew Tucker van de Energy Saving Trust. "Maar ook water heeft een hoge ecologische en energetische kost, en die wordt vaak vergeten. Door de gebruikte hoeveelheid water - met name warm water - te verminderen, kunnen we onze energiefactuur sterk naar beneden halen."

Volgens het Energy Saving Trust kunnen Britse gezinnen tot 700 miljoen euro per jaar uitsparen op de energie- en waterrekening indien ze verstandiger omspringen met hun energie.

Nu in het nieuws