Urban Hall van Zomerfabriek dicht na overlast jongeren

Urban Hall van Zomerfabriek dicht na overlast jongeren

Urban Hall van Zomerfabriek dicht na overlast jongeren

Print
De Urban Sports & Culture Hall van de Zomerfabriek aan de Minckelersstraat in Zurenborg is momenteel gesloten nadat een aantal jongeren zich er misdroegen. Dat meldt de organisatie van Zomer van Antwerpen op haar website.

"Onze Urban Hall is momenteel voor een paar dagen gesloten door fout gedrag van een paar mensen", luidt het bericht. "Dit is nodig om aan te tonen dat er grenzen zijn, en dat de hall een fijne plek moet blijven voor iedereen. Hou onze website en facebook-pagina in de gaten voor wanneer we terug open gaan. Onze excuses!"

Sinds de opening op 20 juni komen er groepjes jongeren bijeen om wat keet te schoppen. "We hebben naar aanleiding van overlast tijdens de afgelopen twee weken besloten om de Urban Sports & Culture Hall tijdelijk te sluiten", zegt Patrick De Groote van Zomer van Antwerpen. "De afgelopen weken zijn er verschillende problemen geweest met jongeren die niet kwamen om te sporten maar om amok te maken. De jongeren, kerels van 12 tot 15 jaar oud, pleegden kleine diefstallen en gooiden met tafels en flessen. We gaan nu bekijken hoe we dit probleem moeten aanpakken zodat iedereen met een gerust gemoed kan komen sporten zonder dat enkelingen de sfeer verzieken. Omdat wij hierin niet gespecialiseerd zijn gaan we samen zitten met jeugdwerkers om tot een goede oplossing te komen. We hopen dan ook zo snel mogelijk terug open te gaan en iedereen weer te ontvangen in onze hal."

In de Urban Sports & Culture Hall komen dagelijks tientallen jongeren hun moves oefenen.

Archiefbeeld FRBE

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio