Greg Henderson nog twee jaar bij Lotto-Belisol

Greg Henderson (36) heeft zijn contract bij Lotto-Belisol met twee jaar verlengd. Dat deelde de WorldTour-formatie vrijdag mee. Eerder op de dag maakte Lotto-Belisol ook al de contractverlenging van Bart De Clercq bekend.

Henderson, een Nieuw-Zeelander, is de laatste man in de sprinttrein van André Greipel. "Hij is van onschatbare waarde als loods van André", meldt Lotto-Belisol. "Bovendien staat hij erom bekend, samen met die andere man van Down Under Adam Hansen, voor de vrolijke noot te zorgen."

"De sprinttrein is teamwork en we willen de basis bijeen houden, ik ben blij dat ik er de komende jaren deel kan van blijven uitmaken", zegt Henderson, die bezig is aan zijn tweede seizoen in Belgische loondienst. "Ik ben erg toegewijd aan deze job als laatste man; ik heb er erg veel tijd en moeite ingestoken. De sprinttrein is voor mij niet zomaar naar de wedstrijd gaan en zien wat er gebeurt. Ik denk altijd aan manieren om de trein te verbeteren, het is onderdeel van mijn training. Het is zeker en vast een job waar ik van hou. De prioriteit de komende jaren is de trein op de rails te houden en André te helpen aan overwinningen."

Daarnaast wil Henderson zijn ervaring doorgeven aan de jongeren. "Er zijn hier veel jonge talenten. Ik kan hen leren als een ploeg te werken en een sprint voor te bereiden, zodat ze zich verder kunnen ontwikkelen en hun eigen trein kunnen opzetten in de toekomst."

Belga
Foto PN
Meer sportnieuws