ING schaft phone banking af, klanten kunnen gratis van bank wisselen

Vanaf 13 juli zet ING zijn 'phone banking'-dienst stop. Ook AXA zal op 31 december het telefoonbankieren stopzetten. Mensen die de dienst nog vaak gebruiken, kunnen gratis overschakelen naar een andere bank. Dat meldt Test-Aankoop.

sboeynaems

Phone banking is een systeem waarbij mensen bankverrichtingen kunnen doen via de telefoon. Voor de opkomst van het internetbankieren maakten veel mensen gebruik van dit systeem. Veel mensen zijn echter nog steeds afhankelijk van telefoonbankieren, bijvoorbeeld mensen zonder internetverbinding of mensen met een visuele beperking. In mei kondigde ING België aan te stoppen met phone banking. Als reden gaf de bank dat het aantal gebruikers van de dienst sterk daalde.

Mensen die vaak gebruik maken van de dienst kunnen gratis overstappen naar een andere bank. De procedure hiervoor is eenvoudig en gratis. Het volstaat om een formulier in te vullen bij de nieuwe bank, waarna deze alles in orde brengt. Ook domiciliëringen en permanente opdrachten zullen automatisch overgedragen worden.

Foto EPA