Nederlandse toeriste wekenlang seksslavin van Australisch koppel

Een jonge Nederlandse toeriste is eind vorig jaar in een hotel in het Australische Melbourne wekenlang vastgehouden en op gruwelijke wijze misbruikt en mishandeld. Een stel zou de vrouw gevangen hebben gehouden als seksslavin.

tmas

De zes weken durende beproeving van de naar verluidt 21-jarige vrouw is deels vastgelegd op video. Ze zou onder meer zijn verkracht, geketend, gemarteld en met de dood bedreigd. De aanklagers hebben liefst 450 uur aan beeld dat moet worden bestudeerd, meldden Australische media.

Hoofdverdachte Alfio Anthony Granata (46) is beschuldigd van onder meer 62 verkrachtingen. Zijn partner, de 32-jarige Jennifer Mary Peaston, is ook verdachte. De gruwelijkheden eindigden pas toen de Nederlandse vrouw Granata op eerste kerstdag neerstak. Zelf zou de Nederlandse een zelfmoordpoging hebben gedaan.

De vrouw en de verdachte belandden beiden in het ziekenhuis. De Nederlandse toeriste moest daar vier weken blijven.

De verdachten zijn al in februari gearresteerd en aangeklaagd, aldus Australische media. Het drama zou zich hebben afgespeeld in het Rydges Bell City-hotel in Melbourne. De vrouw zou het stel hebben gekend, maar zou in november tegen haar wil zijn opgesloten.

Belga Archieffoto