Nederlandse topcrimineel Willem Holleeder weer op vrije voeten

De Nederlandse bekende crimineel Willem Holleeder komt vrijdag weer op vrije voeten. Dat heeft de rechtbank in het Nederlandse Haarlem bepaald.

De bekende crimineel werd op 27 mei opgepakt, samen met onder anderen Danny K. en Dick V. Zij zouden allen deel uitmaken van een criminele organisatie, die zich onder meer met afpersing, drugshandel en witwassen bezighield.

Holleeder zou een ondergeschikte rol hebben gespeeld bij de afpersing van Theo Huisman, een gewezen aanvoerder van de Hells Angels in Amsterdam. Het is de enige aanklacht die justitie tegen Holleeder heeft opgevoerd, zegt advocaat Stijn Franken.

Huisman werd eerder deze week als getuige gehoord en heeft het afpersingsverhaal ondergraven, zo meldt een betrouwbare bron. Ook andere prominente (ex-)Angels werden gehoord, onder wie de eerder afgezette, langzittende "president" Willem van Boxtel.

Danny K. en Dick V. zitten de komende tijd nog vast. Op 2 september staat een zitting in hun zaak gepland. Het tweetal wordt beschuldigd van het leiden van de veronderstelde organisatie.

Belga
Archieffoto PN
Nu in het nieuws