Actiegroep eist oplossing voor falende Fyra in Noorderkempen

De Liga ter Ontsluiting van de Noorderkempen heeft donderdag de online enquête 'Falende Fyra' gelanceerd en vraagt daarmee dringend aandacht voor de reizigers in de Noorderkempen die sinds december 2012 in de kou staan. De NMBS heeft toen acht treinen afgeschaft.

Elke Lamens

"De treinen werden afgeschaft omdat in april de Fyra zou komen die acht keer in het station Noorderkempen zou stoppen. Maar de Fyra kwam er niet en ook de afgeschafte treinen komen niet terug", weet initiatiefnemer en student Joris Van der Schoot (foto) uit Brecht.

"Tegen oktober moet de NMBS een oplossing hebben voor de weggevallen Fyra. Er wordt alleen gezocht naar een oplossing voor Brussel-Amsterdam en de NMBS is ons aan het vergeten." En 'ons' dat zijn de 100.000 inwoners van Brecht, Wuustwezel, Hoogstraten, Malle en Rijkevorsel. "Voor al deze mensen in de regio Noorderkempen zijn er geen andere treinen in de directe omgeving."

"In plaats van in vijftien minuten in het centrum van Antwerpen te staan, doen we er nu met de bus een uur over of moeten we met de wagen de file trotseren." Met de enquête 'Falende Fyra' peilt de liga naar de tevredenheid over de dienstverlening in Station Noorderkempen. De resultaten daarvan worden overgemaakt aan de NMBS en de overheid. "Hoe meer mensen de enquête invullen, hoe beter. Dan hebben we een duidelijke mening van de inwoners die kan doorwegen of op z'n minst de aandacht kan wekken."

Meer informatie vindt u op www.falendefyra.be en survey.falendefyra.be.

Elke Lamens

Foto Mia UydensMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio