Vrouw voor derde keer in jaar tijd betrapt op dronken rijden

Vrouw voor derde keer in jaar tijd betrapt op dronken rijden

Vrouw voor derde keer in jaar tijd betrapt op dronken rijden

Print
Mechelen - De lokale Politie van Mechelen voerde tijdens de nacht van donderdag op vrijdag alcohol-, snelheids- en gerechtelijke controles uit in de Goswin de Stassartstraat, Brusselsesteenweg en Postzegellaan. In totaal werden 303 ademtesten afgenomen. 19 bestuurders testten positief wegens strafbare alcoholopname in het verkeer.
Twee rijbewijzen werden onmiddellijk ingetrokken voor vijftien dagen. De eerste bestuurder maakte op Postzegellaan linksomkeer bij het opmerken van het controledispositief. Na een korte achtervolging kon de betrokkene geïntercepteerd worden. Hij had 1,6 gram promille alcohol in zijn bloed en reek met een voorlopig rijbewijs.

Een tweede tweede bestuurster had 1,7 gram promille alcohol in haar bloed. Het was al de derde keer op een jaar tijd dat ze geverbaliseerd werd wegens strafbare alcoholopname in het verkeer. De vorige keren had ze 2,4 en 2,2 gram promille alcohol in haar bloed, waarbij ook telkens haar rijbewijs onmiddellijk werd ingetrokken voor vijftien dagen. "Zij zal nu het één en ander mogen gaan uitleggen aan de politierechter", geeft commissaris Maurice Dommicent aan.

Bert Provoost
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio