"Wie fietst mee naar Firenze?"

Wie fietst mee naar Firenze?

"Wie fietst mee naar Firenze?"

Print
Meerhout - Marc Van de Weyer zoekt wielertoeristen die in september met hem 1700 kilometer willen meefietsen naar het WK wielrennen in Firenze. Marc fietst bovendien voor een goed doel: een duofiets voor wzc De Berk.

In tien dagen 1700 kilometer naar Firenze fietsen om daar naar het wereldkampioenschap wielrennen te gaan kijken, dat is het doel van Marc Van de Weyer (50). Hij vond al één kompaan die met hem zal meefietsen en een vrijwilliger die logistieke steun gaat verlenen vanuit een volgwagen. "Ik zou graag met een groepje van zes of zeven man kunnen vertrekken, perfect om elkaar af te lossen aan de kop", begint Marc. "Het wordt geen race, de bedoeling is om comfortabel naar daar te fietsen. Ik ben er zeker van dat er vijftigplussers zijn met vrije tijd die dat aankunnen zonder veel extra training. Een kameraad van mij heeft de route die we gaan volgen, van de organisatie Onbegrensd Fietsen, al eens gereden. Hij vertelde me dat het genieten was van de eerste tot de laatste kilometer."

De vrijwilliger in de volgwagen zal de wielertoeristen twee keer per dag bevoorraden en nadien doorrijden om de slaapplaatsen te regelen. "Omdat iedereen zijn reis zelf moet bekostigen zullen we vooral slapen in jeugdherbergen. We gaan proberen elke kilometer te verkopen aan 5 euro. Met dat bedrag kunnen we een duofiets kopen voor woonzorgcentrum De Berk in Meerhout. Directie, personeel en bewoners van De Berk waren zodanig enthousiast over ons voorstel dat ze erop staan ons uit te nodigen voor een ontbijt bij ons vertrek op zaterdag 14 september." Een duofiets is speciaal ontworpen voor senioren die minder mobiel zijn of niet meer alleen op een fiets durven zitten. Op een duofiets zit je naast elkaar, bovendien heeft deze fiets elektrische ondersteuning.

Het idee van de sponsortocht kwam er nadat Marcs' geplande fietsvakantie in het water viel. "Ik zou op fietsvakantie gaan met een club uit Meerhout, die reis kreeg ik cadeau van mijn vrouw voor mijn verjaardag", zegt Marc. "Maar doordat de reis verschoven werd naar een ander tijdstip kon ik niet mee. Daarom verzon ik iets anders en dat is Firenze geworden. Ik ga proberen een Facebookpagina aan te maken waarop iedereen onze trip kan volgen. Als er mensen zich geroepen voelen om me te vergezellen, dan mogen ze me zeker contacteren."

Sofie Verheyen

Foto Photo News

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio