Jenson Button wordt manager van Stoffel Vandoorne

Jenson Button wordt manager van Stoffel Vandoorne

Jenson Button wordt manager van Stoffel Vandoorne

Print
Oud-wereldkampioen Jenson Button (rechts op de foto) wordt de manager van onze nationale F1-hoop Stoffel Vandoorne. Button richtte begin 2012 zijn eigen agentschap op als doel jonge piloten te begeleiden. Vandoorne is de eerste die onder zijn vleugels neemt.

Begin 2012 stichtte Jenson Button ‘The Sports Partnership’, samen met zijn eigen managers Richard Goddard en James Williamson. De groep heeft in de portefeuille piloten als Paul Di Resta en David Coulthard, maar ook andere sportlui als Glen Johnson (voetballer bij Liverpool), Ed Clancy en Roby Hayles (baanwielrennen, veelvoudig wereldkampioen en meerdere olympische medailles) en Anthony Joshua (olympisch kampioen boksen).

Binnen het agentschap is Button zelf het hoofd van de autosportafdeling. Bij de oprichting uitte de wereldkampioen van 2009 nadrukkelijk de ambitie uit om jonge rijders te helpen.

McLaren

Tegenover de RTBf was Button afgelopen weekend één en al lof over Vandoorne. De jonge Belf staat momenteel op kop in de Formule Renault 3.5, de klasse net onder de F1, en maakt deel uit van het jongerenprogramma van McLaren.

“Ik ben halfweg mijn seizoen, de resultaten zijn goed en dus werd het tijd om een goed management te vinden om me te helpen bij de volgende stappen. Button en zijn eigen managers hebben de connecties in de F1-paddock en kennen de rijdersmarkt. Dit is een grote stap voor mij.”

MC
Archieffoto's

Meer sportnieuws