Schoenenwinkel Grant haalt eeuwfeest niet

Schoenenwinkel Grant haalt eeuwfeest niet

Schoenenwinkel Grant haalt eeuwfeest niet

Print
Heist-op-den-Berg - Momenteel organiseert de bekende Heistse schoenenzaak Grant een volledige uitverkoop. Wie nog een nieuw paar schoenen nodig heeft voor de zomer, moet er snel bij zijn, want na bijna honderd jaar houdt een van de oudste zaken in de Bergstraat binnenkort op te bestaan.
Voor uitbaters John Grant en May Dierckx breken er nieuwe tijden aan. Het stopzetten van de zaak was dan ook geen negatieve keuze. “We kunnen nu allebei wat meer tijd vrijmaken voor onze hobby’s. Daar hoort onder andere muziek maken bij. Mijn vrouw is ook nog geëngageerd bezig met verschillende projecten die te maken hebben met de Derde Wereld”, legt hij uit. “Ondertussen zijn wij al de derde generatie die de zaak openhoudt, maar onze zoon is advocaat en heeft een degelijke baan. Opvolging hebben we dus niet meteen.”

Het was de grootvader van zaakvoerder John Grant die de zaak in 1917 stichtte. Hij begon toen in een pand aan de Meylemansstraat. “In 1925 verhuisde hij definitief naar de Bergstraat en in 1935 vestigde hij zich in het huidige pand. Mijn grootvader, naar wie ik trouwens vernoemd werd, was een Engelse inwijkeling. Tijdens de Tweede Wereldoorlog moest hij vluchten met het hele gezin. De winkel werd dan, in de mate van het mogelijke, opengehouden door enkele nichtjes van mijn grootmoeder. Toen de familie in 1945 terugkeerde, pikte mijn grootvader de draad terug op, tot hij er in 1960 zelf mee stopte”, gaat de uitbater verder.

Over een nieuwe bestemming voor het pand heeft de uitbater nog niet meteen nagedacht. “Voorlopig hebben we daarin nog geen energie gestoken. Het is wel aan de orde, maar in de eerste plaatsen willen we eerst proberen onze stock uit te verkopen. We zijn nu nog veertien dagen open. In de laatste week van augustus heropenen we even en in september en oktober hopen we ons laatste wintergoed te verkopen”, aldus nog de zaakvoerder.

Kvro, BePr

Foto Joren De Weerdt

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio